به گزارش تحریریه، از بررسی وضعیت 23 بانک کشور ازجمله 5 بانک دولتی، 17 بانک خصوصی و یک موسسه اعتباری، تنها 5 بانک نسبت کفایت سرمایه 8 درصد و بالاتر را به دست آوردهاند و 18 بانک دیگر، کفایت سرمایه غیراستاندارد دارند و چند بانک نیز مشمول ماده 141 هستند و باید ورشکسته اعلام شوند که به دلیل مدیریت ضعیف بانک مرکزی به قیمت ایجاد تورم و خلق پول و ادامه ناکارآمدی؛ در بازار باقی مانده اند. ایران تنها کشور دنیا است که بانک ها در آن هر اندازه هم ناکارآمد و فاسد باشند ورشکسته نمی شوند.
از این 23 بانک، نرخ کفایت سرمایه 8 بانک منفی، شش بانک بین صفر تا 4 درصد، چهار بانک بین 4 درصد تا 8 درصد و فقط 5 بانک نسبت کفایت سرمایه 8 درصد و بیشتر دارند که نشان می دهد نظام بانکی کشور را باید ورشکسته دانست.
نسبت کفایت سرمایه 17 بانک و موسسه اعتباری بورسی خلی از نسبت استاندارد بال یک پایینتر است و تنها 3 بانک سینا، خاورمیانه و کارآفرین نسبت کفایت سرمایه استاندارد و بالاتر از 10 دارند که بانک های سینا و کارآفرین نیز حاکمیتی محسوب شده و نشان از این دارد که قریب به اتفاق بانک های خصوصی کشور ناکارآمد عمل کرده اند. بانک کارآفرین در سال های اخیر استاندارد عمل کرده است.
در دوره رئیسی می بایست قانون اجرا شده و بانک های ورشکسته خصوصی، جمع شوند، در غیر این صورت تورم های بالا و آشفتگی در اقتصاد از بین نخواهد رفت.
پایان/
نظر شما